top of page
Path 53.png

Badkamer

NA_BA_DE_Berro House - Jimenez Linares.jpg
Screenshot 2021-09-08 at 10_edited.png
Verdiepingsplan_Vannieuwenhuysen_20211123-pdf.jpg

Ga je je badkamer renoveren?
Ontdek hier wat je allemaal moet weten

Path 53.png
Screenshot 2021-09-08 at 10_edited.png
UI_BA_loft_with_love.jpg

Voldoende opberguimte

De meeste badkamer installateurs kunnen geen maatwerk aanbieden. Ze beperken hun aanbod tot standaardbreedtes zoals 80, 90, 100, 120, en 140 cm.  Standaardmaten zijn niet de beste oplossing in een beperkte ruimte, wat de badkamer toch is.
 

Wat extra maat werk zorgt ervoor dat je net die extra ruimte ter beschikking krijgt. Zonder storend te zijn. Denk maar aan laden in het knieschot (ruimte achter het hellend gedeelte van het dak).

Onvoldoende opslagruimte bezorgt je veel rondslingerende spullen in je badkamer.
Vraag daarom een 3D ontwerp.

Voldoende opbergruimte
De hoogtelijn

Zones
 

Ruime badkamers kunnen al eens weinig inspirerend overkomen. Alle toestellen aan de rand van de kamer met een lege ruimte in het midden. Met het creëren van zones maak je een badkamer veel functioneler en gastvrijer.

Overweeg aparte zones voor het bad, de douche, de wastafel en het toilet. Plaats dat toilet trouwens ergens waar je het niet meteen ziet als je badkamerdeur openstaat, dat ziet er niet stijlvol uit.

Lades
MO_BA_The_courtyard_house_02.jpg

Lades
 

Niet genoeg opberguimte? Wij voorzien lades bij het knieschot in de badkamer. Voor laden die laag bij de grond staan kies je voor push to open systemen. Veel makkelijker dan een deurtje om in en uit te laden Let op! niet alle kasten zijn even nuttig.

Zo is in de moderne badkamer de spiegelkast uit den boze. Kies liever voor een muurhoge spiegel. De opbergruimte voor alledaagse benodigdheden zoals een tandenborstel, scheerapparaat en make-up vindt makkelijk een plaats in aangepaste kasten en laden.

 

Tenslotte is ook een lade onder de bad-oversteek is dan weer een extra mogelijkheid om extra shampoos of een wasmand te plaatsen. Of wat dacht u van een extra nis naast de wc?

Glas, licht en dakramen
Path 53.png
MO_BA_Casa_ronda.jpg

Glas, licht en ramen


Hebt u een eerder kleine badkamer? Door een raam in uw badkamer te plaatsen brengt u niet alleen daglicht binnen, uw badkamer gaat ineens veel ruimer lijken.

Licht moet in de badkamer rustgevend zijn. Zeer heldere verlichting zorgt voor te veel schaduw, niet aan te raden wanneer je make-up aanbrengt of je moet scheren.
 

Zorg dus voor verschillende lichtbronnen: enkele led-strips voor sfeer en ecologische doeleinden onder een wastafel en scheerspiegel, achter spiegels of in de douchenissen doen wonderen. Combineer lichtbronnen zoals led-strips voor romantische accent verlichting en led-lampjes in het vals plafond voor een algemene verlichting.

Twee hanglampen boven de spiegel zorgen voor het extra licht bij het schminken of scheren. Het lichtniveau en de sfeer kan aangepast worden door aparte schakelaars. Een relaxerend bad of je klaar maken voor een feest vraagt verschillend licht. Vraag je lichtplan aan de badkamer nstallateur en toets of hij hier kennis van heeft.

Screenshot 2021-09-08 at 10_edited.png

Galerij

bottom of page